Територію України переткнув 71-й т.зв. «гумконвой» з Росії

Територію України переткнув 71-й т.зв. «гумконвой» з Росії

гумконвойМЗС України висловлює протест у зв‘язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на територію України т. зв. «гуманітарних конвоїв». Зокрема, 23 листопада вже вкотре державний кордон України незаконно перетнули 53 автомобілі 71-го т.зв. «гумконвою».

Ввезення «гумдопомоги» відбулося з порушенням норм і принципів міжнародного права, зокрема, щодо непорушності кордонів, національного законодавства України та інших погоджених модальностей, у тому числі про необхідність супроводу вантажу представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Відсутність законних підстав унеможливила передбачене українським законодавством його обов’язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України.

гумконвой11У цьому зв‘язку МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту із вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України.

НАШ ГРАД