Телеканал «БТБ» передали Міністерству інформаційної політики

Телеканал «БТБ» передали Міністерству інформаційної політики

Національний банк України передав Міністерству інформаційної політики України повноваження з управління корпоративними правами телеканал «БТБ». Таке рішення прийняло Правління Національного банку України, повідомили у відомстві. Таким чином Національний банк підтверджує реалізацію плану щодо виведення непрофільних активів із балансу банку.

За словами заступника Голови Національного банку України Владислава Рашкована інвестиції Національного банку в телеканал «БТБ» у минулі роки становили 220 млн. грн., а витрати на його утримування – приблизно 60 – 70 млн. грн. на рік (із них половину становили витрати на персонал у кількості близько 200 працівників). Усі активи телеканалу «БТБ» будуть передані Міністерству інформаційної політики.

За інформацією Міністерства інформаційної політики України, на базі телеканалу «БТБ» буде створено канал іноземного мовлення Ukraine Tomorrow. Високовартісне майно та технічне обладнання телеканалу «БТБ» сформує основну технічну базу цього нового каналу та дасть можливість йому ефективно виконувати основні завдання з поширення суспільно важливої інформації в Україні та за її межами, а також забезпечить функціонування державних інформаційних ресурсів. Канал Ukraine Tomorrow матиме змогу розпочати функціонування вже через місяць після завершення процедури передавання повноважень з управління корпоративними правами держави.

НАШ ГРАД