Сьогодні Міжнародний день чистих берегів

Сьогодні Міжнародний день чистих берегів

18 вересня українці спільно з мільйонами екологічно свідомих активістів із 180 країн світу вийшли на прибирання. Акції по всій країні організували Міндовкілля спільно з Держводагентством та громадською організацією «Let’s do it Ukraine», повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України разом з командою Міндовкілля, представниками органів влади, посольств, Представництва Європейського Союзу в Україні, волонтерами прибирав у Гідропарку.

“Сьогодні українці, які прагнуть зробити свою країну чистішою, попри примхи погоди, вийшли на прибирання. Насправді, це дуже тішить, адже ми постійно працюємо над удосконаленням законодавчої бази у довкільній сфері. Однак, навіть, найсуворіші нормативні акти не допоможуть підвищити екологічну свідомість та самоорганізацію людей, розуміння того, що від кожного з нас залежить чистота та безпечність довкілля. Переконаний, докорінно змінити ситуацію можливо тільки спільними зусиллями влади, яка запроваджує відповідне законодавство, та громадян, які щодня дбають про довкілля”, — зазначив Роман Абрамовський.

За словами Міністра, морфологія зібраного на еко-толоці залишається такою, як і декілька років тому – пластикові пляшки, одноразовий посуд, безліч упаковки. Щораз змінюється обсяг утворених відходів та їх накопичення. Цього року помітно зменшення кількості сміття. Це не означає, що ми стали менше його продукувати, це вказує, що рівень екологічної свідомості наших громадян зростає.

 НАШ ГРАД