Спортсменам, які посіли 4-6 місця на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, виплатять премії

Спортсменам, які посіли 4-6 місця на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, виплатять премії

олимпиада бразилияМіністерство молоді та спорту підготувало проект постанови Кабінету Міністрів України про виплату невеликих заохочувальних призових українським спортсменам, які посіли 4-6 місця на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Про це повідомив Міністр Ігор Жданов.

«Багато українських спортсменів зупинилися буквально за крок до олімпійських нагород, в тому числі через несправедливе суддівство. Ми вдячні за їх виступи. Я думаю, що ми таким чином відзначимо наших олімпійців, які посіли 4-6-місця», — наголосив Ігор Жданов.

Міністр також нагадав, що Міжнародний олімпійський комітет вважає успішним виступ тих спортсменів, які здобули не лише медалі, а й четверте, п’яте, шосте місце. Таким спортсменам видаються спеціальні дипломи МОК. На літній Олімпіаді у Ріо за цим показником Україна посіла 14-те місце у світі.

Відповідно до проекту постанови, Мінмолодьспорту пропонує здійснити наступні виплати:

4 місце — 50 тис. грн.

5 місце — 35 тис. грн.

6 місце — 25 тис. грн.

Усього 55 українських спортсменів зайняли 4-6-ті місця в індивідуальних і командних видах програми Олімпіади. Також призові мають отримати тренери спортсменів. Наразі документ знаходиться на погодженні у зацікавлених органах виконавчої влади.

НАШ ГРАД