Соціальна кампанія «Не жени, Україно!»

Соціальна кампанія «Не жени, Україно!»

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, голова підкомітету з безпеки дорожнього руху Комітету з питань транспорту Верховної Ради України, народний депутат Ігор Діденко, спеціаліст з транспорту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Іштван Хайцінгер, керівник проекту «Національна кампанія з підвищення обізнаності громадян» Ерік Хойруп та експерт з кампаній по безпеці дорожнього руху та комунікації Рамона Лупу представили соціальну кампанію з безпеки дорожнього руху з фокусуванням на контролі швидкості «Не жени, Україно!».

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що кампанія буде проводитись у Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Хмельницькій, Херсонській областях та у містах Київ та Одеса.

«Міністерство інфраструктури за підтримки європейських партнерів розробило Національну транспортну стратегію до 2030 року. Одним із ключових пунктів цієї стратегії є зменшення смертності та травматизму на дорогах до 0 до 2030 року. Також ми вже реалізуємо Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року. Ця програма фінансується з Дорожнього фонду. Цьогоріч на безпеку доріг буде спрямовано 1,6 млрд грн, у 2019 році – 2,5 млрд грн, у 2020 році – 3,4 млрд грн. Разом з тим ми хочемо привернути увагу учасників дорожнього руху до проблеми перевищення швидкості. Адже саме швидкість є одним з основних факторів ризику, який сприяє підвищенню кількості дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками. Люди повинні знати, що перевищення швидкості має наслідки для всіх – водіїв, пасажирів, пішоходів та велосипедистів. Життя людей в їх власних руках», — наголосив Володимир Омелян.

«Ми хочемо попередити громадян, щоб вони сфокусувалися та знизили швидкість, оскільки швидкість вбиває. Сьогодні ми закликаємо українців зменшити швидкість на наших дорогах. Я дякую нашим європейським партнерам за допомогу в розробці і реалізації цієї кампанії», — заявив очільник Міністерства інфраструктури.

Спеціаліст з транспорту Європейського інвестиційного банку в Україні Іштван Хайцінгер зазначив: «За підтримки Міністерства ми хочемо допомогти Україні запровадити європейські стандарти проектування доріг з урахуванням найвищих вимог до безпеки. І зараз дорожня безпека має стати найбільш пріоритетним напрямком наших спільних зусиль».

Керівник проекту «Національна кампанія з підвищення обізнаності громадян» Ерік Хойруп наголосив: «Ми вирішили зосередитися у нашій першій інформаційній кампанії на питанні швидкості як основному факторі смертності на автошляхах. І нове обмеження швидкості у 50 км/год. замість 60 км/год. дасть великий позитивний ефект і збереже багато життів, якщо учасники руху будуть чесно дотримуватися цього швидкісного режиму».

Голова підкомітету з безпеки дорожнього руху Комітету з питань транспорту Верховної Ради України, народний депутат Ігор Діденко зазначив: «Ми маємо два напрямки роботи. Перший — це проект, який сьогодні стартує, і другий — старт державної програми з безпеки дорожнього руху. Разом із нашими європейськими партнерами та Міністерством інфраструктури ми створили державну програму і план заходів на 3 роки. Ми розуміємо, що найвища цінність у державі – це збереження життя людей. Державною програмою передбачено 40% фінансування на пішохідні переходи, на облаштування острівців безпеки, на ліквідацію місць концентрації ДТП, а також на провадження автоматичної фотофіксації».

 НАШ ГРАД