Ситуація в енергетиці

Ситуація в енергетиці

Міненерго спрямувало енергетичним компаніям понад 100 тонн гуманітарної допомоги

Кабмін виділив 100 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури на Херсонщині

ЄС готовий впровадити обмеження цін на російську нафту — Урсула фон дер Ляєн 

Стабільність інфраструктури

  • Електроенергія
  • 15 листопада була найбільша атака в історії енергетики, від якої постраждали всі регіони України. Всього після атаки терористів без електрики були близько 10 млн споживачів. Енергетики та ремонтники працюватимуть всю ніч. Живлення відновлено для 8 млн. споживачів.
  • На черговому засіданні 15 листопада робоча група Міністерства енергетики України з питань організації гуманітарної допомоги енергетичному сектору розподілила понад 100 тонн різноманітного енергетичного обладнання, техніки та матеріалів. Зокрема, 73 генератори, доставлені з Великої Британії, і майже 80 тонн обладнання та матеріалів, які надали Ірландія, Естонія, Німеччина, Франція, Норвегія, Швейцарія, Австрія, було розподілено відповідно до потреб між низкою енергетичних підприємств з регіонів, що найбільше постраждали від російської збройної агресії, йдеться у релізі Міністерства 15 листопада увечері.
  • Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок, 15 листопада, виділив 100 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури і об’єктів соціальної сфери у Херсонській області.
  • Відновлення енергетичних обʼєктів, які зазнали ракетних обстрілів на Львівщині, до довоєнного рівня може зайняти близько 8-12 місяців, повідомив Голова Львівської ОДА Максим Козицький. За його словами, наслідки ракетних ударів, які сталися на Львівщині вчора, гірші, ніж наслідки тих, які були у жовтні, адже два з трьох ударів, які зафіксували вчора, це повторні удари. Усі три об‘єкти зазнали критичних ушкоджень.

Пальне

Постачання нафти нафтопроводом «Дружба» відновилося. Про це повідомив Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Напередодні ввечері угорська MOL повідомила, що прокачування «Дружбою» до Угорщини, Чехії та Словаччини призупинено після завданих рф вчора масованих ракетних ударів по енергооб’єктах України.

 Міжнародний вимір та санкції

  • Європейський Союз готовий спробувати запровадити обмеження цін на російську нафту, заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.
  • Лідери країн Групи сімки та НАТО оприлюднили спільну заяву за результатами екстреної зустрічі на полях G20, засудивши «варварські ракетні атаки, які росія здійснила по українських містах і цивільній інфраструктурі у вівторок 15 листопада».
  • За ініціативою Міністра енергетики України Германа Галущенка відбулося надзвичайне засідання Міжнародної енергетичної консультативної ради високого рівня при Міненерго. Він звернувся до колег із проханням, зважаючи на масштабні обсяги руйнувань, надати Україні додаткове обладнання, яке дозволить як провести швидкі ремонти, так і відновити стабільну роботу енергосистеми.

За даними Міністерства енергетики, Укренерго, Нафтогаз, Енергоатом

 

НАШ ГРАД