Світовий Банк надасть 135 мільйонів доларів

Світовий Банк надасть 135 мільйонів доларів

Україна отримає від Світового Банку 135 мільйонів доларів. Відповідне рішення сьогодні – 28 квітня 2020 року — прийняла Рада директорів банку, повідомляє Міністерство фінансів України

Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізовується в Україні за підтримки Світового банку з 2015 року.

Передбачається, що 35 мільйонів доларів з цієї суми буде спрямовано на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії COVID-19.

Іншу частину коштів буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах у регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу Національної служби охорони здоров’я України.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури із використанням високотехнологічного обладнання та відповідних протоколів лікування», – зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

У рамках діючого проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Україні надається допомога у відновленні міських лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання та покращенні якості медичних послуг. Початкова сума інвестицій — 214,73 мільйона доларів.