Рішення щодо надання зброї займають час

Рішення щодо надання зброї займають час

Президент України Володимир Зеленський та вся його команда з перших днів нового року проводять інтенсивний дипломатичний марафон задля збільшення військової підтримки України, тому готовність партнерів надавати Україні необхідну зброю нині навіть сильніша, ніж минулого року. Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, виступаючи онлайн в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє Міністерство закордонних справ України

“Майже два роки ми переконували надати Україні ЗРК Patriot. Зараз менше ніж за місяць ми вже отримали рішення щодо надання трьох батарей від США, Німеччини та Нідерландів. Ми продовжуємо працювати над отриманням ще більшої кількості цих ЗРК. Я переконаний, що ми їх отримаємо, бо вже зараз знаходимося у достатньо просунутій стадії у декількох переговорах з цього питання”, — заявив Дмитро Кулеба.

Міністр наголосив, що бачить прискорення рішень щодо надання Україні військової підтримки партнерів уже з перших днів цього року. Він підкреслив важливу роль візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона у прискоренні надання підтримки для України та висловив вдячність американській стороні за критично важливі рішення.

“Саме про збільшення підтримки Президент України Володимир Зеленський говорив вчора у Давосі. Рішення, які ухвалюють партнери, правильні, але вони мають пришвидшуватися”, — нагадав він.

Дмитро Кулеба переконаний, що позитивні рішення щодо постачання партнерами для України бойової авіації та далекобійних ракет одного дня також будуть ухвалені.

“Рішення щодо надання зброї займають час. Президент Зеленський, я, міністр оборони, інші посадовці, ми постійно ведемо ці переговори на всіх рівнях. Головне правило — чесність та побудова довіри з партнерами. Сьогодні ця довіра дозволяє ухвалювати необхідні рішення”, — підкреслив Міністр.

На переконання Дмитра Кулеби, немає жодного раціонального аргументу, чому Німеччина не може надати Україні танки Leopard.

“Я переконаний, що Німеччина ухвалить це рішення. Це лише питання часу. Наша робота полягає в тому, щоб пришвидшити його. Я гадаю, ми досягнемо успіху. Я наперед дякую Канцлеру ФРН Олафу Шольцу за ухвалення цього рішення, коли б це не сталося. Першим кроком може бути надання Німеччиною дозволу тим країнам, які хочуть надати Україні свої танки Leopard. Цих країн досить багато. Німеччина має надіслати їм сигнал, що час настав”, — заявив Міністр.

НАШ ГРАД