Російською стороною вкотре здійснено незаконне переміщення на територію України

Російською стороною вкотре здійснено незаконне переміщення на територію України

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв‘язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на тимчасово окуповану територію України т.зв. «гуманітарних конвоїв».

25 січня 2018 року російською стороною вкотре здійснено незаконне переміщення на територію України через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» (Ростовська обл., РФ) двох колон загальною кількістю 40 автомобілів під приводом доставки т.зв. «гуманітарного вантажу» населенню Донецької та Луганської областей України.

Російський вантаж було переміщено усупереч нормам і принципам міжнародного права та раніше узгодженим умовам і модальностям між двома сторонами, а також без офіційної згоди української сторони та з порушенням вимог законодавства України. Вказаний конвой вкотре перетнув державний кордон через тимчасово неконтрольовані українською владою ділянки та без участі МКЧХ.

МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту із вимогою до держави-агресора припинити вчинення протиправних дій та неухильно дотримуватися міжнародних норм та законодавства України.

НАШ ГРАД