Рання діагностика раку простати є безоплатною

Рання діагностика раку простати є безоплатною

З початку дії в Україні Програми медичних гарантій електронне направлення до уролога отримали 175 тисяч 714 пацієнтів. З них — понад 78 тисяч пацієнтів вже отримали консультацію, повідомляє Національна служба здоров’я України

Щороку у листопадів у всьому світі проходить акція називається Movember, або Вусопад. Її мета — привернути увагу до чоловічого здоров’я, а саме запобіганню розвитку раку простати. За даними ВООЗ, він у ТОП-5 хвороб серед причин смерті чоловіків.

На ранніх стадіях рак простати є виліковним. Хвороба, зазвичай, має безсимптомний перебіг. Сигналом для звернення до свого сімейного лікаря є будь-які проблеми з сечовипусканням, біль у спині, стегні або у ділянці тазу. Національна служба здоров’я України наголошує, лікар, з яким укладено декларацію, може скерувати на аналіз крові на ПСА (простат специфічний антиген). Це — одне із скринінгових досліджень для виявлення раку простати.

Також сімейний лікар, за потреби, направить пацієнта на консультацію до уролога. Консультація за направленням — безоплатна, якщо заклад уклав відповідний договір із Національною службою здоров’я Україні за пакетом “Амбулаторна медична допомога”.

Більш детально /за посиланням/.

 НАШ ГРАД