Про суттєвої зміни у майновому стані повідомляйте НАЗК у десятиденний строк

Про суттєвої зміни у майновому стані повідомляйте НАЗК у десятиденний строк

У разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство. Про це зазначив заступник начальника Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства юстиції України Сергій Бутко.

За його словами, зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного  агентства.

«Під суттєвою зміною у майновому стані вважається отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (на 2017 рік – 80 000 грн., а на 2018 рік – 88 100 грн.)», — повідомив Сергій Бутко.

Суб’єкти декларування повідомляють НАЗК про суттєві зміни у своєму майновому стані шляхом подання відповідного електронного повідомлення до Реєстру через власний персональний електронний кабінет. Зазначене електронне повідомлення подається шляхом заповнення відповідної електронної форми на веб-сайті Реєстру відповідно до технічних вимог до форми. Виправлені повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування до Реєстру не подаються. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування подаються винятково в електронній формі, їх паперова копія не подається.

«При цьому зауважу, що за неподання або несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування про суттєві зміни майнового стану передбачено адміністративну відповідальність до частини другої статті 172Кодексу України про адміністративні правопорушення», — наголосив Сергій Бутко.

За більш детальною інформацією Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства юстиції України радить звернутися за посиланням:https://nazk.gov.ua/sites/default/files/docs/2018/povidomlennya_pro_suttyevi_zminy_v_maynovomu_stani.pdf

 НАШ ГРАД