Про «будівельну амністію»

Про «будівельну амністію»

Запускаємо механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1). Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Цього рішення чекають дуже багато громадян, кожне п’яте звернення до ДАБІ сьогодні – з приводу «будівельної амністії». Вже на днях Мін’юст опублікує наказ Мінрегіону про порядок обстеження та прийняття в експлуатацію таких об’єктів. В першу чергу це стосується приватного сектору, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої домівки, дачні або садибні будинки, гаражі, які були збудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 м². Ми продовжуємо термін прийняття в експлуатацію таких будівель», — написав Геннадій Зубко.

Порядок розроблений на виконання Закону №2363 «Про внесення зміни до пункту 9 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт».

«Порядок обстеження й прийняття в експлуатацію, який ми запроваджуємо, дуже простий. Не потребує від українців зайвих довідок. Головне, щоб збудований об’єкт відповідав цільовому призначенню земельної ділянки, будівельним нормам та пройшов технічну інвентаризацію. Орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов’язаний прийняти об’єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви», — підкреслив Віце-прем’єр-міністр.