Призначено голову й членів правління Укрзалізниці

Призначено голову й членів правління Укрзалізниці

Напередодні Уряд  звільнив членів правління АТ «Укрзалізниця» Буреша Франтішека та Юрика Івана. Натомість призначив головою правління Олександра Камишіна та членами правління Григорія Бойка, Ореста Логунова, Євгена Лященка, Олександра Перцовського та Романа Черніцького, повідомляє урядовий портал.

Оскільки повноваження більшості членів наглядової ради АТ «Укрзалізниця» на сьогодні припинені, управління підприємством, відповідно до його Статуту, покладається на загальні збори акціонерного товариства, функції якого виконує Кабінет Міністрів України. В умовах припинення повноважень більшості членів Наглядової ради, невизначене становище акціонерного товариства могло становити загрозу національній безпеці України.

Таким чином, Кабінет Міністрів України діяв на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, зокрема, Господарським кодексом України, Законом України «Про Кабінет Міністрів України», Закон України «Про акціонерні товариства», Законом України «Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування».

Відповідно до Закону України «Про управління об’єктами державної власності», Кабінет Міністрів України може призначати на посади та звільняти з посад керівників господарських структур, стосовно яких функції з управління виконує Уряд. 

Призначення голови та членів правління є тимчасовим — до обрання членів наглядової ради АТ «Укрзалізниця» й не більше ніж до 31 грудня 2021 року.

 НАШ ГРАД