Прибуток Укрзалізниці за січень склав 21 млн грн

Прибуток Укрзалізниці за січень склав 21 млн грн

Показник EBITDA (обсяг прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) у січні 2022 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс в 5 разів — до 2,6 млрд грн, повідомляє Міністерство інфраструктури України
Завдяки системним управлінським змінам та налагодженню закупівельної політики, чистий прибуток Укрзалізниці за підсумками першого місяця року склав 21 млн грн.
«Нашим ключовим завданням до кінця 2021 року було стабілізувати фінансову ситуацію у ключових державних компаніях і підприємствах. Зокрема, і в «Укрзалізниці», де ситуація станом на перше півріччя 2021 року була критичною.
Виправити ситуацію вдалося завдяки впровадженню можливості закуповувати електроенергію напряму у виробника, приведенню тарифів на вантажні перевезення до економічно обґрунтованих, оперативній реакції на запити ринку. Загалом цього року на УЗ планується отримати 1,7 млрд грн чистого прибутку.
Отримані кошти будуть спрямовані насамперед на виконання планів «Великого будівництва» на залізниці. Зокрема, цьогоріч плануємо електрифікувати 100 км маршрутів, оновити 750 км колій, збудувати 1 500 вантажних вагонів, а також закупити щонайменше 100 пасажирських вагонів.
Системні реформи дають результати на ключових державних підприємствах галузі – Укрзалізниці, Борисполі, ДП МТП «Южний», яким менше ніж за рік вдалося стабілізувати фінансовий стан» — розповів Міністр інфраструктури УкраїниОлександр Кубраков.
Нагадаємо, «Укрзалізниця» завершила минулий рік позитивним фінансовим результатом, зокрема прибуток Товариства за підсумками 2021 року склав майже пів мільярда гривень. У 2022 році запланований прибуток складає 1,7 млрд грн.