Президент підписав Закон щодо купівлі вживаних авто

Президент підписав Закон щодо купівлі вживаних авто

авто машиныКабінет Міністрів України направив Президенту пропозицію щодо підписання проекту Закону України “Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів”. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Законопроект було розроблено з метою стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні та створення для громадян України умов придбання доступних легкових автомобілів для власного використання.
Пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, іншими господарськими та цивільно-правовими договорами або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік.
За період дії Закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну особу.
Крім того, протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Четвертого липня Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів». Підписання відбулося в присутності співавторів – народних депутатів, що представляють різні фракції, та за результатами знаходження компромісу і досягнення чітких домовленостей про те, що в проголосований і підписаний Президентом закон будуть внесені зміни, які захистять як споживачів, так і державу.

Президент і депутати домовилися про те, що зміни до закону, які у невідкладному порядку внесе Глава держави, будуть підтримані усіма фракціями та проголосовані у Верховній Раді у найближчий четвер. Зміни стосуватимуться чіткого регламентування дії закону, а саме – одна машина до кінця дії закону, введення заборони перепродажу та за умови, що власник авто має завезти його в Україну особисто.
«Це буде по-чесному з боку Президента, парламенту, уряду до людей і по-чесному по відношенню до держави в необхідності фінансування її видатків в умовах війни, яка не закінчена», — сказав Петро Порошенко.
Глава держави також наголосив на тому, що підписання цього закону дозволить реально допомогти звичайним громадянам придбати автомобіль для власних потреб.

ГАРЯЧІ ЛІНІЇ:

Мінекономрозвитку
У разі виникнення додаткових питань стосовно експорту до РФ та транзиту її територією: телефон (044) 200 44 38, (044) 253 61 31, e-mail: exportcouncil@me.gov.ua
Мінінфраструктури
У разі виникнення додаткових питань щодо
— автомобільних перевезень: телефон (044) 351 48 38, (044) 351 41 85
— залізничних перевезень: телефон (044) 465 12 15, (044)465 22 22 `

НАШ ГРАД