В Укрзалізниці намагалися вкрасти 9 тис. літрів пального

В Укрзалізниці намагалися вкрасти 9 тис. літрів пального

З початку 2019 року за сприяння відомчої охорони й департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» за крадіжки паливно-мастильних матеріалів було затримано 45 залізничників, які намагалися вкрасти загалом 9 тис. літрів пального. Усіх зловмисників передано до правоохоронних органів, повідомляє прес-служба Залізниці. 

В Укрзалізниці з’ясували, що двадцять дев’ять із сорока п’яти затриманих зловмисників — члени локомотивних бригад. По кожному випадку в компанії провели службові розбори, за результатами яких звільнено 23 крадіїв, 14 з яких — члени локомотивних бригад. Окрім цього, 60 керівників різних рівнів притягнуто до дисциплінарної відповідальності за неналежну організацію профілактичної роботи: чотирьох — звільнено з транспорту, одного — звільнено з посади, п’ятдесяти п’ятьом оголошено догану.

Резонансний випадок зухвалого та заздалегідь спланованого викрадення дизельного пального стався 16 травня на перегоні Миколаїв — Мішкове в Миколаївській областіПрацівники воєнізованої охорони регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» спільно з працівниками департаменту економічної та інформаційної безпеки затримали машиніста тепловоза, складача поїздів станції Миколаїв та їх спільників при спробі викрадення за допомогою шлангу та помпи з баку тепловозу дизельного палива. У ході перевірки встановлено, що у кузові автомобіля знаходилася заповнена дизельним пальним ємність на 1500 л. Зловмисників та їх автомобіль з викраденим пальним передано представникам правоохоронних органів.

14 травня працівники Укрзалізниці на станції Бехи регіональної філії «Південно-Західна залізниця» затримали машиніста та помічника машиніста, які під час руху вкрали з тепловоза близько 400 літрів дизельного пального — 12 каністр ємністю приблизно 30 л та 12 пластикових пляшок загальною ємністю 25 л. Крадіжка здійснювалась шляхом втручання в паливну систему двигуна тепловоза. Зловмисників разом із вилученим пальним було передано правоохоронцям.

Працівникам Укрзалізниці також вдалося попередити крадіжку 300 л дизельного пального 11 червня на території вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський. Зловмисником виявився машиніст тепловоза локомотивного депо «Дарниця».

В Укрзалізниці зазначають, що знищення «схем» із розкрадання пального є пріоритетним завданням у боротьбі з корупцією в галузі, тому суворо каратимуть викрадачів пального. Такі протиправні дії не лише завдають матеріальних збитків, а й завдають великої репутаційної шкоди компанії.

 НАШ ГРАД