Посилення присутності НАТО допоможе стримати агресію РФ

Посилення присутності НАТО допоможе стримати агресію РФ

Україна не має підстав розраховувати на припинення агресії з боку Російської Федерації у найближчій перспективі. Втім, Москву може стримати розширення присутності НАТО у Чорноморському регіоні. Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з заступницею помічника Президента США, Директоркою з питань Росії та Євразії Фіоною Хілл у Вашингоні (США), повідомляє Служба Віце-прем’єр-міністра України.

«Лідерство США у посиленні військової присутності Альянсу в Чорноморському регіоні надзвичайно важливе. Це єдиний шлях, який може допомогти стримати Росію від агресивних дій», – підкреслила Віце-прем’єр-міністр.

За її словами, Україна розраховує на подальшу пильну увагу з боку США до ситуації в Азовському і Чорному морях та засудження російського збройного нападу на ВМС України поблизу  Керченської протоки. «Агресивні дії РФ підривають регіональну та міжнародну безпеку. Кремль нехтує міжнародним правом та двосторонніми угодами. Така поведінка вимагає посилення тиску на Росію», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона подякувала за постійну та рішучу підтримку України з боку США та наголосила на важливості посилення економічних санкцій проти РФ.

Представниця Уряду зазначила, що Київ продовжує реформи, які є ключовим інструментом підготовки України до членства в НАТО.

«Реалізація закону про національну безпеку є нашим пріоритетним завданням на цей рік. У січні у Верховній Раді зареєстрували проект закону про парламентський контроль за діяльністю спецслужб та правоохоронних органів. Сподіваюся, він буде ухвалений народними депутатами», – додала вона.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також наголосила на необхідності термінового відновлення формату Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, який нині блокується Угорщиною: «Україна приділяє значну увагу захисту прав національних меншин і прагне вирішувати це питання у двосторонньому діалозі з Угорщиною».

  НАШ ГРАД