Поліція змінить форму

Поліція змінить форму

поліціяМова йде про патрульну поліцію, дільничних офіцерів і працівників ювенальної превенції. Загалом же ця стаття видатків відомства потребує понад мільярд гривень, однак фінансування у 2016 році було недостатнім. Відтак поліцейських забезпечуватимуть одягом по мірі надходження фінансування. Значну допомогу в реалізації проектів Національної поліції надають іноземні партнери. Про це заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв повідомив під час прямої телефонної лінії Уряду.

За словами Костянтина Бушуєва, потреба у фінансуванні на забезпечення всього особового складу Національної поліції України форменим одягом складає понад мільярд гривень. Однак за рахунок державного бюджету на ці потреби у 2016 році було виділено лише близько 100 мільйонів гривень. Зараз у відомстві очікують доведення фінансових показників, передбачених у держбюджеті-2017.

«У першу чергу йдеться про зміну форменого одягу публічної служби поліції – патрульна служба, дільничних інспекторів поліції, ювенальна поліція, чергова служба, працівники спеціальних підрозділів, які забезпечують охорону громадського порядку», – сказав Костянтин Бушуєв, додавши, що процес переходу поліції на новий однострій триватиме до моменту повного забезпечення всіх підрозділів.

Заступник глави Національної поліції зазначив, що більш детально питання забезпечення поліцейських одностроєм можна обговорювати після того, як Міністерство фінансів повідомить дані, зафіксовані у державному бюджеті на 2017 рік. Костянтин Бушуєв підкреслив значну роль допомоги Національній поліції з боку іноземних партнерів відомства – Канади, Японії, США, Європейського Союзу, а також Китаю та Польщі.

«Процес фінансування, безумовно, дуже важливий, але ми розуміємо, що без їхньої допомоги буде досить складно. Відтак ми їм дуже вдячні і розраховуємо на позитивну реалізацію тих проектів, які розпочаті з їхньою участю», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада цього року № 981 Департамент протидії наркозлочинності ліквідовано як юридичну особу публічного права. Цим же нормативним актом він припиняє своє функціонування як міжрегіональний територіальний орган Національної поліції. Про це 23 грудня повідомив заступник Голови Нацполіції Костянтин Бушуєв під час спілкування із представниками ЗМІ в Кабінеті Міністрів України.

«Остаточний етап формування дорожньої поліції має завершитись в грудні 2017 року», – повідомив Костянтин Бушуєв.

Він зазначив, що до функціональних обов’язків співробітників дорожньої поліції буде віднесено забезпечення безпеки дорожнього руху. Зокрема, поліцейські широко застосовуватимуть норми адміністративного законодавства. Також вони реагуватимуть на всі прояви кримінального характеру, які виявлятимуть на ділянці патрулювання.

Крім того, Костянтин Бушуєв запевнив, що керівництво Національної поліції не обмежується питаннями створення дорожньої поліції. За його словами, на сьогодні в Парламенті зареєстровано ряд законодавчих змін, які мають дозволити поліції реалізувати проекти автоматичної фіксації правопорушень.

«Після прийняття цих законодавчих змін я вас переконую, що питання безпеки дорожнього руху буде реалізовано в більш якісній формі», – наголосив він.

Нагадаємо, у 2017 році планується запуск дорожньої поліції. Кандидатів обиратимуть в два етапи. Для функціонування цього підрозділу планується задіяти 2600 співробітників, які забезпечуватимуть безпеку дорожнього руху на трасах міжнародного та національного значення.

НАШ ГРАД