Платні послуги, які можуть надавати комунальні заклади культури

Платні послуги, які можуть надавати комунальні заклади культури

Кабінет Міністрів схвалив розроблений Міністерством культури та інформаційної політики проект постанови «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними і комунальними закладами культури, що не є орендою», повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України

“Кабмін підтримав пропозицію МКІП щодо здійснення статутної діяльності закладів культури і невизнання цього орендою. А отже, відтепер вони зможуть витрачати 100% зароблених коштів на розвиток та зміцнення власної матеріально-технічної бази”, — зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Прийняття документа дозволяє врегулювати питання користування майном державних та комунальних закладів культури під час надання ними платних послуг з положеннями Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

До переліку послуг увійшли, зокрема:

— підготовка і проведення тематичних, театрально-концертних, ігрових, видовищно-спортивних, науково-методичних, методичних, літературно-художніх, обрядових, культурно-оздоровчих та інших заходів і програм;

— проведення конкурсів, карнавалів, фестивалів, вистав, театральних та музичних постановок, концертів артистичних груп, труп, оркестрів, виставок-продажу творів професійного та аматорського мистецтва, літератури тощо.

“Прийняті зміни полегшать життя для закладів культури, особливо у протистоянні викликами сьогодення, та стануть поштовхом для їхнього подальшого розвитку”, — додав Олександр Ткаченко.

НАШ ГРАД