Онлайн-платформа для навчання українських держслужбовців

Онлайн-платформа для навчання українських держслужбовців

Проект «Розвиток спроможності для інтеграції та реформ: підвищення адміністративної спроможності державної служби України до європейської інтеграції за допомогою комплексної освітньої програми» (Natolin4Capacity Building), який впроваджує Коледж Європи в Натоліні за фінансової підтримки ЄС, представив спеціалізовану навчальну онлайн-платформу для українських державних службовців, які працюють над питаннями європейської інтеграції України, повідомляє Служба Віце-прем’єр-міністра України.

У презентації взяли участь Єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина та проректор Коледжу Європи в Натоліні Ева Ошнєцька-Тамецька. Захід мав на меті підкреслити увагу, яку Європейський Союз та Уряд України приділяють ролі державної служби в європейській інтеграції України.

Навчальна платформа проекту Natolin4Capacity Building пропонує онлайн-курси щодо різних аспектів політики європейської інтеграції та впровадження Угоди про асоціацію для українських державних службовців, які працюють над цими питаннями. Тематику та зміст курсів було визначено на підставі дослідження навчальних потреб, яке було проведено у співпраці з партнерами проекту – Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Національним агентством України з питань державної служби та Представництвом ЄС в Україні. Коледж Європи в Натоліні також спирається на свій попередній досвід організації тренінгів для державних службовців з України.

«У наших відносинах з ЄС є великий інтеграційний потенціал. Угода про асоціацію створює можливості для поглиблення співпраці Україна — ЄС у більшості галузевих політик. Саме професійна підготовка державних службовців є запорукою успішності досягнення амбітної мети – зшивання України з ЄС. Проект Natolin4Capacity Building допоможе подальшому професійному розвитку українських держслужбовців, налагодженню контактів між ними та колегами з ЄС, поширенню передового досвіду серед українських експертів та експертів з ЄС», – зазначила Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Проект Natolin4Capacity Building є гарним прикладом допомоги ЄС щодо впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, він дозволить щонайменше 700 державним службовцям покращити свої професійні знання та навички з питань європейської інтеграції. Ця ініціатива також доповнює нашу підтримку Уряду України щодо розбудови професійної державної служби як частини процесу реформування державного управління, розпочатого у 2016 році»,– наголосив Єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

«Ми вже багато років тісно співпрацюємо з українською державною адміністрацією у багатьох сферах, надаючи професійну підготовку та тренінги для державних службовців, у тому числі заступників міністрів. Ми навчали журналістів, представників НУО та багатьох інших. Ми також проводили наукові дослідження, які аналізують процеси за 30 років незалежності України. І ми використали весь наш досвід і знання, нашу розгалужену мережу контактів і рівень залучення в українські дослідження для створення програми Natolin4Capacity Building», – сказала віце-ректор Коледжу Європи. Ева Ошнєцька-Тамецька.

Навчальні курси будуть доступні англійською та українською мовами і будуть відкриті для всіх зацікавлених державних службовців. Реєстрація на онлайн-курси буде доступна на порталі Національного агентства України з питань державної служби. Після успішного завершення навчальної онлайн-програми, найкращі 240 державних службовців отримають можливість взяти участь у спеціалізованих тренінгах та навчальних візитах до Польщі та інституцій ЄС. Проект Natolin4Capacity Building також запропонує обраній групі учасників програму наставництва з розвитку кар’єри та професійні консультації щодо окремих аспектів європейської інтеграції України.

Впровадження проекту Natolin4Capacity Building розпочалось у січні 2021 року. Створений 1992 року Коледж Європи в Натоліні пропонує поглиблену магістерську програму з міждисциплінарних європейських студій для країн із регіону Європейської політики сусідства. На сьогодні понад сто студентів з України стали випускниками Натоліна.

 НАШ ГРАД