Не в усіх регіонах розпочався опалювальний сезон

Не в усіх регіонах розпочався опалювальний сезон

В Україні розпочався опалювальний сезон й наразі регіони працюють над запуском опалення в житлових будинках. Так, станом на 25 жовтня загальний показник підключення житлового фонду складає близько 45%. Деякі регіони прозвітували про 100% запуску теплопостачання, в низці областей — про понад 90%. Про це повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Відповідно до законодавства, дату початку опалювального сезону визначає орган місцевої влади. Це залежить, зокрема, від погодних умов й визначальним фактором є середньодобова температура повітря не вище +8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль у населеному пункті. Закарпатська та Тернопільська області наразі прозвітували про підключення до теплопостачання 100% житлових будинків. У восьми областях країни, серед яких, зокрема, Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Рівненська, Київська, Хмельницька, Чернівецька, цей показник становить понад 90%. В інших регіонах також триває підключення житлового фонду до тепла», — зауважила заступник Міністра.

Зазначимо, минулого тижня Уряд прийняв

рішення, що створює передумови для зняття арештів з рахунків підприємств ТКЕ і дозволяє розпочати процес укладання договорів реструктуризації боргів за спожиті енергоносії.

Нагадаємо, 30 вересня між Кабінетом Міністрів, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад було підписано

Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні (2021-2022 рр.).

Раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Урядом затверджено План заходів

, спрямований на розв’язання проблемних питань у сфері ЖКГ.

Також під час засідання Міжвідомчої робочої групи очільник Мінрегіону Олексій Чернишов зазначив

, що потрібно консолідувати зусилля для вчасного старту опалювального сезону.

 НАШ ГРАД