НБУ інформує відносно продажу та доставки пам’ятних монет

НБУ інформує відносно продажу та доставки пам’ятних монет

євромайдан монетиПланом випуску пам’ятних та інвестиційних монет України, сувенірної продукції на 2016 рік у грудні поточного року передбачено випуск восьми пам’ятних монет, три з яких (монети із недорогоцінних металів) – «200 років Львівському торговельно-економічному університету», «Богдан Ступка», «Давній Дрогобич», включено до Плану випуску у жовтні поточного року. Про це повідомили в НБУ. Національний банк України разом з Банкнотно-монетним двором доклав багато зусиль щодо забезпечення своєчасного випуску цих монет. Враховуючи напружений графік виробництва та відвантаження, доставка вищезазначених монет до пунктів продажу буде тривати протягом грудня 2016 року – січня 2017 року.

У зв’язку із зазначеним, реалізація пам’ятних монет за online-замовленнями «200 років Львівському торговельно-економічному університету», «Богдан Ступка» та «Давній Дрогобич» управлінням грошового обігу по м. Києву і Київській області Департаменту грошового обігу, розпочнеться з 10 січня 2017 року та триватиме відповідно до Правил та умов продажу Національним банком України через online-замовлення – місяць. Інформацію про початок реалізації цих монет у регіональних відділах грошового обігу департаменту грошового обігу Національного банку можна отримати за контактними телефонами, вказаними за посиланням.

Із 01 грудня 2016 року Національний банк України припинив здійснення касового обслуговування у Житомирській та Тернопільській областях, у тому числі виконання online-замовлень з продажу пам’ятних монет України. Ці два регіони входять до пілотного проекту НБУ з реалізації концепції організації готівкового обігу в Україні, який стартував у серпні цього року.

Пам’ятні монети «До дня Святого Миколая», «Костьол святого Миколая (м. Київ)», «Рік Півня», з датою введення в обіг у грудні 2016 року та замовлені у відділах грошового обігу у Житомирській та Тернопільській областях Національного банку України, будуть продаватися АТ «Державний ощадний банк України» протягом місяця з дати їх отримання зазначеними нижче відділеннями.

Під час купівлі монет замовник має повідомити номер замовлення, пред’явити паспорт або інший документ, який посвідчує особу, та надати копії цього документу, у наступних відділеннях АТ «Державний ощадний банк України»:

Тернопільське обласне управління АТ «Державний ощадний банк України» за адресою: м. Тернопіль, 46000, вул. майдан Волі, 2, тел.: (0352) 475-453;

Житомирське обласне управління АТ «Державний ощадний банк України» за адресою: м. Житомир, 10003, вул. Перемоги, 15, тел.: (0412) 413-361.

НАШ ГРАД