НБУ збільшить тираж пам’ятних монет із серії «Героям Майдану»

НБУ збільшить тираж пам’ятних монет із серії «Героям Майдану»

небесна сотняєвромайданреволюія гідності1

Національний банк України 18 лютого увів в обіг три пам’ятні монети номіналом 5 гривень кожна – «Євромайдан», «Революція гідності» та «Небесна сотня» серії «Героям Майдану», яка увічнює пам’ять полеглих і події, що відбулися в Україні протягом листопада 2013 року – лютого 2014 року та увійшли в історію як Революція гідності. Ураховуючи підвищений попит на пам’ятні монети та з метою запобігання спекулятивному ажіотажу НБУ повідомляє, що монети випущено загальним тиражем 150 000 шт. (по 50 000 шт. кожна), з яких – 60 000 в сувенірній упаковці.

— Монети дійсно користуються великою популярністю та попитом, — зазначив заступник Голови Національного банку України Яків Смолій. — Сьогодні їх можна придбати у пунктах продажу пам’ятних монет України, зокрема, в територіальних управліннях Національного банку України та банках-дистриб’юторах. Пам’ятні монети із серії «Героям Майдану» знайшли відгук у суспільстві і для того, щоб якомога більше людей змогли їх придбати, Національний банк прийняв рішення про їх додатковий випуск».

Ціна реалізації однієї монети – 29 грн., набору у сувенірній упаковці –99 грн. Монети виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм. Гурт монет рифлений. Монети виготовлено з використанням технології тамподруку.

НАШ ГРАД