На Хрещатику представлено виставку сучасного озброєння

На Хрещатику представлено виставку сучасного озброєння

bronya АТО23 серпня у Києві на Хрещатику відкрилася виставка сучасного озброєння та військової техніки з нагоди 26-ї річниці Незалежності України. Частина представлених  зразків сучасного озброєння вже наступного тижня  відбуде в зону бойових дій, повідомили у прес-службі Міністерства культури. Серед представлених зразків військової техніки —  мобільна машина «фронтовий клуб», яка облаштована  кінотеатром та друкарнею, що надасть можливість демонструвати на передовій фільми, робити  військові листівки, друкувати фото та  малотиражні видання.

Начальник клубу культурно-просвітницької роботи Головного управління Національної гвардії України полковник Олександр Чорний розповів про роботу мобільної машини «Фронтовий клуб».

bronya2 АТО«У підпорядкуванні Нацгвардії знаходиться 6  таких машин, вони постійно курсують в зоні АТО і ротація відбувається планомірно. Цей проект  себе дуже позитивно зарекомендував. Завдяки роботі цієї машини ми можемо транслювати українське телебачення, що дуже важливо. Але ми працюємо не лише з бійцями, нещодавно ми приїжджали до Старої Гнатівки на 110-річчя школи і влаштували дітям невеличке свято – розважали їх та показували мультиплікаційні фільми. Виходить радіогазета, за допомогою якої вітаємо бійців з особистими святами, а також розповідаємо про головні події життя держави та державотворення взагалі. Переконаний,  весь спектр культурно-просвітницької роботи клубу забезпечено на 100%», — розповідає полковник Олександр Чорний.

Міністр культури  України Євген Нищук  відзначив багатофункціональність такої мобільної машини, а надто в умовах  ведення інформаційної війни.

«Мобільна машина «Фронтовий клуб» має значні можливості – це і кінозал, і бібліотека, обладнання сучасною фото- і відео- технікою, і навіть, невелика друкарня – все  це слугує  для корисного дозвілля наших бійців. Я сподіваюсь, що вже найближчим часом українські військові частини матимуть справжні мобільні пересувні культурні центри. Міністерство культури зі свого боку готове долучитися до їх інформаційного наповнення актуальною літературою, кінофільмами, музичними записами», — говорить Євген Нищук.

Також зараз розглядається можливість створення пересувних мобільних сценічних майданчиків, які б дозволяли в польових умовах проводити мистецькі заходи, тим самим  надихаючи українських бійців на боротьбу.

НАШ ГРАД