На Одесчині будують сучасну військову базу для морської піхоти ВМС ЗС України

На Одесчині будують сучасну військову базу для морської піхоти ВМС ЗС України

До кінця 2018 року в Одеській області завершиться будівництво сучасної військової бази для морської піхоти ВМС ЗС України. Про це повідомив заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук під час інспектування будівництва об’єктів інфраструктури.

«На виконання рішення Президента України у Збройних Силах України реалізується концепція будівництва сучасних багатофункціональних військових баз для забезпечення потреб особового складу відповідно до стандартів країн-членів НАТО. Зараз у цьому військовому містечку триває зведення експериментальної військової бази», ‒ підкреслив генерал-майор Олег Шевчук.

Сьогодні на території військового містечка ведеться масштабне капітальне будівництво: зводяться три казарми для особового складу, чотири гуртожитки поліпшеного типу планування для військовослужбовців служби за контрактом, їдальня на 500 місць, яка буде обладнана відповідно до вимог нової системи харчування.

Будівельники будують новий медичний пункт з відповідними кімнатами для задоволення санітарно-гігієнічних потреб військовослужбовців, а також триває зведення сучасного фізкультурно-оздоровчого комплексу. Проектом передбачено, що спортивна база комплексу дозволить проводити змагання з різних видів спорту не тільки в масштабі Військово-Морських Сил, але й Збройних Сил загалом. Також ця військова база матиме свій власний відкритий футбольний міні-стадіон з штучним покриттям та системою освітлення, баскетбольний майданчик та бігові доріжки. Для духовних потреб морських піхотинців тут зведуть церкву.

Всі нові об’єкти інфраструктури будуються за сучасною технологією сендвіч-панелей. Стіни спеціально утеплюють, що дозволятиме навіть взимку підтримувати належний температурний режим. Також під час будівництва застосовуються енергозберігаючі технології, а це можливість суттєвої економії бюджетних коштів на сплату спожитих енергоносіїв у процесі експлуатації.

Паралельно з будівництвом нових будівель та споруд триває і реконструкція котельні, доводять до належного стану будівлю штабу управління. До всіх житлових об’єктів проведено тепло і електромережі, підведено водопостачання і каналізаційні труби для стічних вод.

«Кожного місяця ми здійснюємо інспектування цього військового містечка. Загалом будівельники дотримуються взятих на себе зобов’язань, робота триває відповідно до плану. Хоча на даний момент є два будівельних підприємства, які відстають від графіка виконання робіт. Представники цих компаній сьогодні отримали попередження щодо можливого розірвання укладених договорів. До кінця поточного року ми плануємо завершити будівництво цієї сучасної військової бази для морської піхоти ВМС ЗС України», ‒ відзначив заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук.