На Київщині виявили плантацію коноплі

На Київщині виявили плантацію коноплі

Макарівська поліція отримала інформацію від жителів села Комарівка. Незадоволені мешканці розповіли, що з криниці регулярно зникає вода після приїзду нових сусідів.

Поліцейські з’ясували, що кілька місяців тому двоє киян придбали у селі старий будинок. В домі ніхто не проживав постійно, проте навідувалися господарі кожного третього дня. Щоразу після таких візитів люди відчували брак питної води, повідомили у відділі комунікації поліції в Київській області.

В ході відпрацювання інформації в поле зору місцевої поліції потрапили двоє жителів столиці. Під час санкціонованого обшуку непримітної хатинки поліцейські виявили посіви коноплі. За словами фахівців, зловмисники отримували незаконний врожай із досить дорогого сім’я, походження якого наразі встановлюється. За цінами чорного ринку вартість вилучених кущів становить близько 5 мільйонів гривень.

Всередині все було налаштоване на безперервний процес вирощування: конопля в горщиках — від маленької до майже дозрілої, стіни будинку в алюмінієвій фользі, витяжка, вентилятор, крапельна система поливу. За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Одного зловмисника правоохоронці затримали на місці злочину, а його поплічника – за місцем проживання у столичній квартирі. Тривають слідчі дії.

  НАШ ГРАД