На Житомирщині колонією керує… бувший засуджений

На Житомирщині колонією керує… бувший засуджений

Органами прокуратури Житомирської області внесено 34 документи реагування щодо порушення прав в’язнів на медичне та комунально-побутове забезпечення, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 30 працівників органів внутрішніх справ та Державної кримінально-виконавчої служби. Конкретні факти виявлені під час прокурорських перевірок, повідомляє прес-служба житомирської обласної прокуратури. В ізоляторах тимчасового тримання та кімнатах для затриманих не дотримано температурного режиму, що фактично має ознаки катувань. Не забезпечено необхідне медичне обстеження та лікування заарештованих.

Також встановлено, що у багатопрофільній лікарні, що діє при Райківській виправній колонії №73, не функціонують очисні споруди, не здійснюється очищення та знезараження стічних вод, які потрапляють у річку Гнилоп’ять, що є притокою Тетерева. Таке грубе порушення може призвести до екологічної небезпеки. В окремих установах виконання покарань не проводяться періодичні дослідження питної води, харчових продуктів та готових страв, а вода не відповідає вимогам стандартів.

Керівником однієї з установ протягом декількох років є офіцер, який свого часу… був засуджений за таємне викрадення чужого майна. Під час оформлення на роботу до Державного департаменту України з питань виконання покарань він приховав судимість, а в автобіографії та відповідних анкетах власноручно зазначив, що до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. Прокуратурою області надіслано інформацію керівництву Державної пенітенціарної служби України та УСБУ в області для вжиття заходів реагування.
НАШ ГРАД