На Житомирщині попутники вбили водія

На Житомирщині попутники вбили водія

У вчиненні умисного вбивства жителя Хмельниччини оперативники Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції Житомирщини викрили та затримали двох 29-річних чоловіків. Деталі розкриття повідомив на прес-конференції начальник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко.

25 вересня у водоймі Коростишівського району було виявлено тіло невідомого чоловіка зі зв’язаними руками та ногами. За висновками судово-медичної експертизи, смерть настала унаслідок утоплення. Уже наступного дня поліцейські встановили особу загиблого – 34-річного жителя селища Винківців Хмельницької області. Чоловік з 22 вересня вважався безвісно зниклим і розшукувався рідними та поліцією.

«Щоб розкрити цей резонансний злочин, житомирським оперативникам довелося фактично «пішки» пройти увесь шлях, яким рухався потерпілий – від м. Миколаєва й аж до м. Коростишева, де й було учинене вбивство. Ми провели колосальну роботу. Це масштабний комплекс гласних і негласних слідчо-розшукових заходів, у ході якого оперативники з’ясували і відпрацювали місця зупинок керманича і збуту його речей причетними до вбивства. У тому числі, встановлено місце продажу новопридбаного автомобіля хмельничанина. Крок за кроком ужиті заходи дозволили встановити особи підозрюваних у причетності до тяжкого злочину», — розповів начальник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко. 

Керівник поліції регіону також повідомив, що молодики були затримані на Луганщині за підозрою у незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. 

«Це двоє 29-річних чоловіків, колишні бійці добровольчого батальйону, один – житомирянин, інший – житель Одещини. Обидва раніше судимі. Також один з них є підозрюваним у вчиненні розбійного нападу в м.Одеса. У червні поточного року під тиском громадськості та за втручання народних обранців суд ухвалив рішення про зміну йому запобіжного заходу з тримання під вартою на непов’язану з позбавленням волі. Нині ж ми маємо обґрунтовані відомості про причетність молодика не лише до резонансного вбивства на Житомирщині, а й до інших тяжких злочинів, що були вчинені ним упродовж цих кількох місяців», — повідомив В’ячеслав Печененко.

У ході досудового розслідування вбивства хмельничанина слідчі встановили, що підозрювані підсіли в автомобіль потерпілого у якості пасажирів на виїзді з Миколаєва під приводом поїздки до Житомира.

Дорогою під час зупинки на автозаправці попутники за допомогою сильнодіючого медичного препарату нейтралізували водія. У непритомному стані його довезли до околиці м. Коростишева і, зв’язавши йому кінцівки підручними засобами, кинули чоловіка у кар’єр. Самі ж поїхали з місця вчинення злочину на автомобілі загиблого. Згодом машину продали, а  виручені кошти витрачали на свій розсуд. Нині тривають заходи поліції  щодо встановлення місця знаходження транспортного засобу. 

25 жовтня обом затриманим у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  п.п. 6 (Вчинене з корисливих мотивів), 12 (Вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За чинним законодавством обом чоловікам може загрожувати позбавлення волі до 15 років або довічне ув’язнення.

(Фото не є прямою ілюстрацією до події)

НАШ ГРАД