На Житомирщині оформили землю у власність 1 695 військовослужбовців

На Житомирщині оформили землю у власність 1 695 військовослужбовців

надили земляНа Житомирщині з початку запровадження ініціативи про забезпечення землею учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих воїнів до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та органів місцевого самоврядування із заявами про отримання земельних ділянок звернулися 10 822 учасники АТО. Військові отримали 5 685 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення земельних ділянок загальною площею 4 832 гектара.

Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 1 695 військовослужбовців. Загальна площа наділів складає понад 1 107 гектарів. Переважна більшість з них призначена для ведення особистого селянського господарства – 572 ділянки загальною площею понад 996 гектарів.

Безпосередньо до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області за цей період подали заяви 6233 учасника АТО. З них 3 959 отримали дозволи на розробку проектів землеустрою на ділянки загальною площею 4362 гектари. У власність військові вже оформили 1090 ділянок загальною площею майже 982 гектари.

Для забезпечення потреб учасників АТО на території Житомирської області зарезервовано 8 727 гектарів земель державної та комунальної власності різного цільового призначення. Із них 8526 гектарівзарезервували фахівці Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, решту — 201 гектар — органи місцевого самоврядування Житомирщини.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

НАШ ГРАД