На Житомирщині Держпродспоживслужба повернула кошти за фактично ненадані житлово-комунальні послуги

На Житомирщині Держпродспоживслужба повернула кошти за фактично ненадані житлово-комунальні послуги

Сектор контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на підставі колективного звернення мешканців багатоповерхових будинків провів позапланову перевірку суб’єкта господарювання — надавача послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій — з питань правильності формування та застосування тарифів на зазначені послуги, повідомили в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Перевіркою встановлено, що суб’єкт господарювання надавав споживачам не в повному обсязі послуги з прибирання прибудинкової території, освітлення місць загального користування, проведення поточних та профілактичних ремонтних робіт та не здійснював передбачених чинним законодавством перерахунків плати за спожиті послуги, чим порушив вимоги Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11. 12. 2013 р. № 970.

Отже, необґрунтоване нарахування плати мешканцям багатоповерхових будинків за фактично ненадані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій становило від 0,08 грн до 0,32 грн за 1 кв. метр на місяць протягом 2017 року.

За результатами перевірки суб’єкту господарювання надано обов’язковий для виконання припис з вимогою усунути виявлені порушення при застосуванні державних регульованих цін та здійснити перерахунки споживачам відповідно до чинного законодавства.

Для перевірки виконання суб’єктом господарювання вимог зазначеного вище припису ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області було проведено позапланову перевірку, якою встановлено, що суб’єктом господарювання проведено перерахунки споживачам на суму 40,3 тис. грн. Зважаючи на зазначене, також було проінформовано управління праці та соціального захисту населення про зменшення бюджетного фінансування по відшкодуванню пільг і субсидій.

 НАШ ГРАД