На Житомирщині відобуватимуть нікелеву руду

На Житомирщині відобуватимуть нікелеву руду

Державна служба геології та надр продала ТОВ «Кольормет України» спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідну експлуатацію Прутівського рудопрояву (Житомирська область) з вмістом сульфідноміднонікелевих руд за 10,537 млн грн, повідомляє Державна служба геології та надр України

За даними Держгеонадр, спецдозвіл був проданий на останньому голосовому аукціоні.

Початкова вартість спецдозволу становила 9,737 млн грн. Таким чином, вартість спецдозволу виросла на 8,2%, або на 0,8 млн грн. За спецдозвіл змагалося дві компанії – «Кольормет України» та ТОВ «Руд Інвестіум».

В коментарі компанія-переможець «Кольормет України» відзначила інтерес до видобутку нікелю для забезпечення авіабудування та виробництва акумуляторів електрокарів.

Прутівський рудопрояв розташований на території Романівського, Пулинського та Баранівського районів Житомирської області. Площа 15 км2.

«Кольормет України», згідно з реєстром, зареєстрована в Києві, а її кінцевим бенефіціарним власником та керівником є Марина Гарбуз.

На даний момент, на світовому ринку спостерігається високий попит на нікель у зв’язку з ростом його використання для виготовлення акумуляторів електрокарів. Провідними країнами, які видобувають нікелеві руди, є Австралія, Філліпіни, Росія та інші.