На Житомирщині викрито держслужбовця-хабарника

На Житомирщині викрито держслужбовця-хабарника

наручники1-657x360Слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області викрито під час одержання неправомірної вигоди керівника одного з управлінь Житомирської облдержадміністрації і його посередника. Про це повідомили у Генпрокуратурі.

Під час проведення оперативних заходів у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України установлено, що посадовець вимагав від приватних підприємців Житомирського району неправомірну вигоду у розмірі 2,5 тис доларів США за безперешкодну діяльність у сфері переробки лісосировини. Для одержання неправомірної вигоди чиновник залучив жителя м. Житомира.

Посередника після одержання ним зазначеної суми затримано на території складських приміщень приватного підприємця, а посадовця – у центрі міста. Неправомірну вигоду вилучено. Наразі вирішується питання щодо обрання обом затриманим запобіжного заходу, а також щодо відсторонення керівника управління від займаної посади. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури області.

НАШ ГРАД