На Дніпропетровщині запрацювала потужна сонячна електростанція

На Дніпропетровщині запрацювала потужна сонячна електростанція

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, запрацювала нова сонячна електростанція потужністю 10 МВт. Понад 32 тис. сонячних панелей встановлено на 15 га землі, а саме, на території Нікопольського заводу феросплавів.

Вартість проекту становить 10,5 млн євро. Інвестором виступила «TIU Canada Ltd.», яка належить канадській інвестиційній компанії «Refraction Asset Management», повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України. 

«Нова сонячна електростанція – це ще один внесок у вирішення енергетичних та екологічних питань регіону. Вже з 1 лютого станція постачатиме електроенергію в мережу за «зеленим» тарифом», — повідомив Костянтин Гура, радник Голови Держенергоефективності, на відкритті СЕС.

 «Проект на 100% реалізовано за кошти інвесторів. Це вчергове свідчить про дієвість розробленого разом з Держенергоефективності Закону України від 04.06.2015 № 514, яким удосконалено та прив’язано до курсу євро до 2030 р. «зелений» тариф (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/514-19). Також передбачено можливість укладання довгострокових договорів на закупівлю «чистої» електроенергії. Все це підвищує інтерес інвесторів до роботи в Україні. Власниками компанії вже прийнято рішення щодо реалізації наступних проектів «зеленої» енергетики у цьому році», — Констянтин Гура підкреслив.

Як розповів представник компанії-інвестора Іван Бачинський, Нікополь обрано не випадково, оскільки це одна з найбільш сонячних місцевостей області.

«Це перше капіталовкладення нашої компанії у Дніпропетровську область. Маємо взаєморозуміння з обласним керівництвом щодо подальшого розвитку відновлюваної енергетики», — підкреслив Іван Бачинський.