На Дніпропетровщині выдкрили сучасний дитсадок

На Дніпропетровщині выдкрили сучасний дитсадок

У селищі Обухівка Дніпропетровської області з нуля побудували дитячий садок на 115 дітей. Він реалізований у скандинавському стилі за сучасним енергоефективним проектом.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Це класний новий садок, який побудували за всіма принципами #НОП в смт Обухівка, що в Дніпропетровській області. В такий садок діти просто біжать, і їх не потрібно вмовляти! Дитячий садок енергоефективний, сучасний, має оригінальний дизайн і найголовніше – дуже комфортний для дітей. Саме такими мають бути усі дошкільні навчальні заклади в Україні», – зазначив він.

Фасад нового дитсадка енергоефективний, а на даху вмонтовано сонячні панелі. Крім того, у закладі є власна котельня. Все це дозволяє заощаджувати до 50% витрат на опаленні.

Класи і коридори в дитсадку – просторі, з великими вікнами, мотивуючим дизайном та яскравими елементами. Діти можуть власноруч розфарбовувати і малювати на стінах, проявляти свою творчість і фантазію.

Також у дитсадку функціонує сучасний спортзал, танцювальний зал і є власний скалодром, відкрита тераса.

Лев Парцхаладзе відзначив, що зараз вже 500 шкіл і дитсадків по Україні активно впроваджують принципи Нового освітнього простору. «Понад 200 тисяч щасливих дітей зростають у зовсім інших умовах», – підкреслив він.

 Довідково

Новий освітній простір (#НОП) створюється в навчальних закладах України за 4 основними принципами:

  • енергоефективність;
  • сучасне обладнання;
  • мотивуючий простір;
  • інклюзія та безбар‘єрність.

Мета – створення комфортних умов для якісного навчання дітей у Новій українській школі.

Проект ініційований Мінрегіоном і реалізується спільно з Міністерством освіти і науки України та органами місцевого самоврядування.

НАШ ГРАД