На Дніпропетровщини встановили намети для прийому хворих COVID-19

На Дніпропетровщини встановили намети для прийому хворих COVID-19

Території лікарень Дніпропетровщини облаштовують наметами. У разі масового надходження пацієнтів із підозрою на коронавірус вони виконуватимуть функції приймальних відділень. Тимчасові пункти «сортування» хворих встановили у 8 містах: Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Синельниковому, Нікополі, Новомосковську, Павлограді та Першотравенську. Про це розповіли у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Такі намети «запрацюють» у разі масового надходження до лікарень хворих із підозрою на коронавірус. Їх основна функція – забезпечити максимальне дистанціювання між пацієнтами, аби не допустити розповсюдження інфекції, – зазначили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА. – Тимчасові пункти «сортування» хворих уже з’явилися при лікарнях у 8 містах».

У всіх наметах виокремлено дві зони: «забруднена» та «чиста». В одній лікарі оглядатимуть важко хворих, із підвищеною температурою. В іншій – решту пацієнтів.

Всім на вході перевірятимуть температуру. За необхідності зроблять тест на COVID-19. Лікарі визначатимуть, куди далі направляти пацієнта, в залежності від його стану здоров’я.

«Пацієнтів із легкою формою недуги відправлятимуть додому – на амбулаторне лікування. Тих, хто у важкому стані, та із середньою тяжкістю перебігу хвороби госпіталізуватимуть. До стаціонару направлятимуть і людей із груп ризику – задля уникнення ускладнень», – сказали в департаменті.

Загалом в області намети для «сортування» хворих на коронавірус встановлять при 12 лікарнях.