Найкращий правовий та податковий простір Дія.Сity

Найкращий правовий та податковий простір Дія.Сity

Під час Diia Summit розпочав свою роботу простір для розвитку ІТ-індустрії Дія.City з найкращою податковою системою, над якою команда Мінцифри працювала останні два роки. Це можливість, яка дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом в Європі, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

«‎Ми запускаємо Дія.City. Це цифрова столиця електронної держави. Дія.City — один із найкращих податкових та правових режимів на планеті, де говорять мовою венчурного інвестування. Ми трансформуємо Україну в країну продуктових компаній та стартапів. Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі — до $16,5 млрд. Це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи»‎, — сказав Президент України Володимир Зеленський.

Дія.City — це унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Він поширюється на всю територію України та створює для технологічного бізнесу особливі умови, що враховують специфіку внутрішнього ринку та конкуренцію з іншими країнами. Проект має все для успішної побудови та розвитку ІТ-бізнесу. Від сприятливих податків — у 5 разів нижчі, порівнюючи із загальною системою оподаткування — до соціальних гарантій для розробників, інструментів захисту інвестицій та інтелектуальної власності. 

«‎Дія.City — це результат кропіткої спільної роботи держави та бізнесу. Сотні зустрічей, консультацій, пропозицій та зауважень. Ми разом з індустрією пройшли цей шлях, щоб сьогодні Україна перетворювалася на комфортну, перспективну, високотехнологічну державу. Талановиті українські розробники зможуть успішно реалізувати свої ідеї тут, удома. В Україну заходитимуть великі світові гіганти, у країні будуть створюватися нові робочі місця»‎, — підкреслив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Одним із перших резидентів Дія.City стане міжнародна фінансова технологічна компанія Revolut. Компанія представлена в 36 країнах світу та є найдорожчим стартапом Великої Британії.

«‎Ми зберегли рівень оподаткування ФОП, який роками стимулював розвиток IT в Україні. Для цього взяли глобальну та апробовану в інших країнах модель гіг-економіки та гіг-воркерів. Це проміжна модель між співробітником та незалежним контрактором. Вона зрозуміла глобальному бізнесу, легальна з точки зору українського законодавства і прозора для інвесторів»‎, — зазначила керівник Проектного офісу Дія.City Наталя Денікеєва. 

Усю вичерпну інформацію про Дія.City, умови вступу, специфіку оподаткування тощо можна отримати на офіційному сайті або безпосередньо від команди Проектного офісу. 

НАШ ГРАД