Найбільше порушень стосується реклами лікарських засобів

Найбільше порушень стосується реклами лікарських засобів

У 2021 році найбільша кількість порушень у сфері реклами стосувалася реклами лікарських засобів. Держпродспоживслужбою було зафіксовано 287 відповідних випадків, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Загалом протягом минулого року у сфері контролю за додержанням законодавства про рекламу було досліджено більше 25 тисяч рекламоносіїв. Це на 30% більше, ніж у 2020 році.

«Діяльність Держпродспоживслужби у сфері реклами за минулий рік збільшилася на 30%. Значно зросла й кількість виявлених порушень, що свідчить про ефективну роботу наших фахівців», — зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

В результаті проведених перевірок було виявлено більше 3 тисяч порушень. Накладено штрафних санкцій на суму 6,69 млн грн, прийнято 51 рішення про визнання реклами недобросовісною, прихованою та 210 рішень про зупинення розповсюдження реклами. Для прикладу, Держпродспоживслужбою накладено 2 штрафи на загальну суму 420 тис. грн за розповсюдження у метрополітені м. Києва недобросовісної реклами послуг з ворожіння та гадання.

Нагадаємо, до сфери відповідальності Держпродспоживслужби належить, зокрема, захист прав споживачів реклами

НАШ ГРАД