Найбільша фан-зона «Євробачення» — на Хрещатику

Найбільша фан-зона «Євробачення» — на Хрещатику

джамалаМіністр культури України Євген Нищук взяв участь в урочистому відкритті в столиці офіційного містечка «Євробачення» Eurovision Village на Хрещатику — найбільшої фан-зони цього міжнародного пісенного конкурсу, повідомили у Міністерстві культури України.

«Це Євромістечко на Хрещатику насправді є найбільшою в історії конкурсу фан-зоною, який впродовж 10 днів буде гостинно зустрічати відвідувачів. Ми радо вітаємо всі 42 країни-учасниці, прапори яких прикрашають Eurovision Village.  Але головне це наша гостинність, наша доброта, наше прагнення миру, які мають просто проникнути в серця всієї великої Європи і всього світу, і ми здатні це показати. Я хочу побажати всім, хто відвідає в ці дні нашу країну, прекрасних вражень, побачити справжню Україну та насолодитися весняною красою Києва», — сказав під час свого виступу  Міністр культури України Євген Нищук.

У церемонії відкриття також взяли участь Київський міський голова Віталій Кличко, представники Європейської мовної спілки Йон Ула Санд та Надя Буркгардт, івент-менеджер «Євробачення» в Україні Кирило Воронін, виконавчий продюсер Євробачення в Україні Павло Грицак, дитячий ансамбль «ЗЕРНЯТКО» та героїня офіційного відео «Євробачення», учасниця «Голос. Діти» Настя Багінська.

Містечко на Хрещатику розміщується від перетину з вул. Богдана Хмельницького до вул. Прорізної. Одночасно на його території може перебувати близько 12 000 осіб. А протягом кожного дня — до 20 000 гостей конкурсу.

Протягом тижня «Євробачення» тут відбудуться виступи українських та іноземних артистів, запланована активна розважальна програма, а також багато інших супутніх заходів. На двох великих екранах наживо транслюватиметься Пісенний конкурс з головної арени у столичному МВЦ.  Ведучими сцени фан-зони  впродовж всього конкурсу будуть Олександр Педан та Кароліна Ашіон.

Церемонія відкриття Eurovision Village завершилася концертом за участі гурту «Друга Ріка», співачки Злати Огнєвіч разом з балетом Freedom, гурту «Люм’єр» та інді-гурту KADNAY.

НАШ ГРАД