НАЗК отримало програмне забезпечення логічного контролю декларацій

НАЗК отримало програмне забезпечення логічного контролю декларацій

У Національному агентстві з питань запобігання корупції відбулась урочиста передача програмного забезпечення системи логічного та арифметичного контролю декларацій Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції

Програмне забезпечення Системи розроблене на замовлення Програми розвитку ООН в Україні за підтримки Уряду Данії та схвалене групою контролю якості. До відповідної групи увійшли представники Національного агентства, Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні, ПРООН, Кабінету Міністрів України, адміністратора Реєстру, Державного агентства з питань електронного урядування та Приватного акціонерного товариства «Інститут інформаційних технологій».

Після прийняття програмного забезпечення Системи Національне агентство здійснюватиме подальші кроки з її впровадження. Так, наразі завершується побудова комплексної системи захисту інформації Системи. Надалі буде проведено дослідну експлуатацію Системи, попередні випробування, експертизу КСЗІ та передано матеріали до Держспецзв’язку для отримання атестата відповідності КСЗІ Системи.

Введення Системи в промислову експлуатацію очікується наприкінці вересня 2018 року.

В результаті запровадження Системи Національне агентство отримає інструмент для проведення логічного та арифметичного контролю декларацій, а також автоматизованого обміну інформацією з іншими державними реєстрами та інформаційними базами даних.

Логічний та арифметичний контроль проводитиметься згідно із затвердженими Національним агентством правилами такого контролю та їх ваговими коефіцієнтами, відповідно до яких кожній декларації буде присвоєно показник рейтингу ризику.

Такий показник відображатиме ступінь невідповідності відомостей в декларації, залежно від якого Система визначатиме доцільність та обґрунтованість проведення повної перевірки всіх відомостей, що відображені в конкретній декларації.

Впровадження Системи логічного та арифметичного контролю декларацій передбачено Планом заходів з впровадження системи проведення логічного та арифметичного контролю декларацій та модернізації програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 р. № 787-р.