Над відновленням енергомереж працює 1000 фахівців

Над відновленням енергомереж працює 1000 фахівців

Ремонти та заміна пошкодженого обладнання продовжуються. За попередніми оцінками, сума збитків НЕК «Укренерго» через військову агресію росії складає понад 70 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 22 листопада.

«Над відновленням енергомереж, пошкоджених російськими ракетами та дронами, працює 70 ремонтних бригад, понад 1000 кваліфікованих фахівців», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що всю електроенергію наші електростанції зараз виробляють для України й українців. Він наголосив, що держава не продає електроенергію в Європейський Союз із 11 жовтня, коли почалася масована атака на нашу енергосистему.

Крім того, Глава Уряду пояснив, чому одні міста можуть відключати від електроенергії частіше за інші.

«Якщо спрощено й коротко, то між станцією, яка виробляє електроенергію, та нашими домівками як кінцевим споживачем є підстанції та мережі, що транспортують електроенергію. Російські терористи б’ють саме по цих об’єктах. Через це інколи неможливо транспортувати велику кількість електроенергії в окремі області чи райони. Тому обмеження відбуваються по країні нерівномірно», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр закликав керуватися лише офіційною інформацією щодо ситуації в енергетиці, яку надають Президент, Уряд, Міністерство енергетики та «Укренерго».

НАШ ГРАД