Місія МВФ прибуде на початку вересня

Місія МВФ прибуде на початку вересня

Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ з 6 по 19 вересня з візитом, в ході якого представники Місії обговорять з українською стороною подальші кроки співпраці Фонду з Україною, включаючи фінансову допомогу з боку МВФ для підтримки економічної політики, спрямованої на підсилення макроекономічної стабільності та руху української економіки до сталого зростання, повідомляє Міністерство фінансів України

«Без сумніву, приїзд нової повної місії Фонду після довгої перерви є свідченням гарного діалогу по багатьом питанням, включаючи забезпечення сталої бюджетної політики, утримання дефіциту в рамках затвердженого бюджету, боротьби з корупцією та іншим, — зазначила в.о. Міністра фінансів Оксана Маркарова. – Ми зацікавлені обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми в березні 2019 року для забезпечення стабільності та передбачуваності розвитку України для громадян, національного бізнесу та зовнішніх інвесторів».

Міністерство фінансів вітає рішення про приїзд місії МВФ в Україну і висловлює впевненість у продовженні конструктивної співпраці з Фондом у питаннях підтримки економічних реформ, здійснюваних Президентом, Урядом та Національним банком.

«Позитивні результати, над досягненням яких Міністерство фінансів працюватиме разом з МВФ, дозволить не тільки поповнити резерви НБУ, а й відкриє шлях до залучення фінансування державного бюджету на пільгових умовах з використанням гарантії Світового Банку (800 млн доларів США) та макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 1 млрд євро»», — зазначила Оксана Маркарова.

 НАШ ГРАД