Міністр оборони обіцяє знищити корупцію

Міністр оборони обіцяє знищити корупцію

Йдеться про можливі факти вчинення корупційних дій з боку посадових осіб ЗСУ та Міноборони в частині закупівель, комплектування і соціальної підтримки, забезпечення житлом, харчуванням, повідомляє Міністерство оборони України

«Толерантність до корупції – виключно нульова, і цю ж політику ми разом впроваджуємо з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним. Вже визначені першочергові пріоритетні напрямки. І мова йде не тільки про людський фактор, де у разі виявлення порушень будуть вжиті рішучі заходи. Мова також про окремі процедури, які мають бути удосконалені», — наголосив Олексій Резніков.

Міністр оборони додав, що задля визначення інших потенційно небезпечних корупційних сфер та напрацювання рекомендацій щодо унеможливлення корупційних дій, до консультацій буде залучене широке експертне коло, в тому числі – міжнародні партнери.

«Це неприйнятно для воюючої держави, для держави, яка восьмий рік поспіль у 21-му сторіччі боронить свою незалежність та стримує збройну агресію Росії на східному кордоні Європи, лишатися однією із країн, яка має високі корупційні ризики у секторі оборони за всіма показниками: від політичного й фінансового до кадрового та закупівельного», – зазначив
Олексій Резніков.

Позицію Міністра підтримав Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. «Я категорично не сприймаю корупцію і не потерплю її жодних проявів у Збройних Силах України. Нульова толерантність до корупції – це непохитна вимога до всіх посадовців, в першу чергу – до посадових осіб ЗСУ та Міноборони», – підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Наголошуємо! Міністерство оборони України та Збройні Сили України закликають повідомляти про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень та готові всіляко сприяти правоохоронним органам у розслідування таких фактів.

Якщо вам відомі факти корупційних дій, вчинених посадовими особами ЗСУ, просимо звертатися за телефоном 044 271 39 86 або на електронну пошту uzvk_mou@post.mil.gov.ua.

Якщо вам відомі факти корупційних дій, вчинених посадовими особами Міноборони, просимо звертатися за контактами у посиланні.

 НАШ ГРАД