МОЗ просить збільшити фінансування госпіталів

МОЗ просить збільшити фінансування госпіталів

 

МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України звернулося до голів обласних державних адміністрацій з проханням збільшити фінансування госпіталів де проходять реабілітацію військовослужбовці із зони АТО, повідомили в прес-службі МОЗ.

Надання належної психологічної реабілітації учасникам АТО в зазначених закладах – одна з головних складових реабілітації. Міністерство вважає за доцільне виділення окремих ліжок для реабілітації хворих з наслідками психотравм. Для цього відповідно в госпіталях, які підпорядковані МОЗ України, але знаходяться на утриманні місцевих бюджетів, пропонується забезпечити госпіталі відповідним штатним розкладом, спеціалістами, належним обладнанням для медичної, фізичної та психологічної реабілітації хворих, а також передбачити збільшення видатків на медикаменти та харчування.

Середній показник видатків на медикаменти на один ліжко-день в госпіталях України складає 32 грн., на харчування – 31 грн., що не відповідає потребі. З метою покращення забезпечення лікуванням хворих в госпіталях нині Міністерство охорони здоров’я розробляє проект постанови Кабінету Міністрів України, якою передбачено збільшення видатків на медикаменти до 65.00 грн., на харчування – до 55.00 грн. на один ліжко-день.

Наш Град