МОЗ закупили тест-смужок до індивідуальних глюкометрів для вимірювання рівня глюкози у крові за кошти державного бюджету

МОЗ закупили тест-смужок до індивідуальних глюкометрів для вимірювання рівня глюкози у крові за кошти державного бюджету

диабетЗавдяки прозорій та конкурентній процедурі закупівель міжнародна організація Crown Agents заощадила 5,2 мільйонів гривень бюджетних коштів та закупила на 2 мільйони більше тест-смужок, призначених для дітей та вагітних, які хворіють на діабет. На замовлення Міністерства охорони здоров’я України міжнародна організація Crown Agents провела закупівлю тест-смужок до індивідуальних глюкометрів для вимірювання рівня глюкози у крові за кошти державного бюджету 2016 року, повідомили у прес-службі МОЗ.
Діабет – одне з найпоширеніших захворювань у світі. Сучасні методи терапії поки що не здатні повністю вилікувати це захворювання, проте дозволяють успішно його контролювати. При цьому однією з умов повноцінного життя з діабетом є необхідність регулярно вимірювати рівень глюкози у крові. Робити це в домашніх умовах, швидко і практично безболісно можна за допомогою глюкометрів. Потреба у тестуванні на одну дитину віком до 17 років включно становить 4-6 досліджень на добу.
Відповідно до програми «Централізована закупівля витратних матеріалів для визначення рівня глюкози в крові, глікованого гемоглобіну» за кошти дербюджету планувалося закупити близько 6 мільйонів тест-смужок до індивідуальних глюкометрів із розрахунку не менше 700 тест-смужок на одного пацієнта на рік. Бюджет на закупівлі складав 19,7 мільйонів гривень.
Завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я перейшло на конкуренті і прозорі процедури закупівель, обсяг постачання вдалося збільшити на 35%.
Міжнародна організація Crown Agents за кошти держбюджету здійснило закупівлю більше 8 мільйонів тест-смужок завдяки заощадженню 5,2 мільйона гривень, виділених на програму. Так, кожен пацієнт зможе отримати щонайменше 949 тест-смужок замість запланованих 700.
У рамках програми були здійснені закупівлі тест-смужок Accu-Chek® Performa по 50 тест-смужок в упаковці німецького виробника Roche Diabetes Care GmbH. Крім того, за умовами укладеної із МОЗ угоди на закупівлі за програмою «Централізована закупівля витратних матеріалів для визначення рівня глюкози в крові, глікованого гемоглобіну», разом із тест-смужками пацієнти безкоштовно отримають глюкометри.
Більше про стан поставок: https://goo.gl/xWdLPM

НАШ ГРАД