Можна швидко зреагувати на демонтаж історичних будинків

Можна швидко зреагувати на демонтаж історичних будинків

Команда Мінцифри продовжує розвивати сферу відкритих даних. Open data допомагають не тільки контролювати владу та викривати корупційні схеми. Вони надають безмежні можливості для створення зручних і корисних сервісів, які допомагають вирішувати будь-які життєві ситуації. Навіть рятувати важливі для міста історичні споруди.

ГО Мапа Реновації, яка займається збереженням архітектурної спадщини Києва, запустила Telegram-бот. Він дозволить киянам швидко зреагувати на демонтаж історичних будинків та боротися з незаконними забудовами. Завдяки боту, щоб дізнатися про незаконність будівництва, треба лише зробити декілька кліків у телефоні.

У чатботі можна:

  • перевірити дозвільну документацію на будівництво
  • дізнатися про договори оренди чи актуальні рішення Київської міської ради
  • моніторити стан та дозволи по будівлі — бот повідомлятиме, якщо раптом зміниться цільове призначення ділянки чи забудовник отримає дозвіл на проведення демонтажних робіт
  • знайти будівлю на інтерактивній мапі та інформацію про неї
  • додати в базу Мапи Реновації будівлю, яка опинилась у небезпеці

За допомогою бота вже зібрано локації та фото 200 закинутих будівель Подолу. Додаючи ваші фото й спостереження в бот, ви не тільки дізнаєтеся більше про місто, а й допомагаєте захистити архітектурну спадщину від руйнації.

НАШ ГРАД