Канада доставила в Україну снайперські гвинтівки

Канада доставила в Україну снайперські гвинтівки

Ввечері 19 лютого до Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького прибув військово-транспортний літак С-17 Королівських Канадських Повітряних Сил (Royal Canadian Air Force). Він доставив військову допомогу для Збройних Сил України, повідомляє Міністерство оборони України

«Сьогодні ми отримали військову допомогу у вигляді снайперських гвинтівок, автоматичних гвинтівок, кулеметів з оптичними засобами прицілювання, пістолетів, приладів нічного бачення і спостереження та військового спорядження. Дякую нашим партнерам і друзям за це важливе і своєчасне рішення! Окрема подяка Міністру національної оборони Аніті Ананд за її стійку позицію щодо підтримки України», — прокоментував прибуття борту Міністр оборони України Олексій Резніков.

Вантаж доставлений в рамках Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони і Збройних Сил Канади щодо проведення заходів військової підготовки в Україні.

«Ми продовжуємо нашу співпрацю з нашими надійним канадськими партнерами. Хочу подякувати за цю допомогу, за цю оборонну підтримку, яка буде допомагати нашим військовослужбовцям стримувати агресію Російської Федерації. Співпраця з Канадою є дуже активною і ми будемо її поглиблювати. Тут на Львівщині відбуваються інструктажі. Інструктори з Канади разом із нашими військовослужбовцями разом відбувають певні тактичні і інші навчання, використовують свої навички, обмінюються досвідом і таке партнерство нам є вкрай важливим. Ми очікуємо прибуття інших рейсів з Канади з оборонним озброєнням», — додав в свою чергу заступник Міністра оборони України Ростислав Замлинський, який зустрічав борт.

В аеропорту борт з військової допомогою зустріли також аташе з питань оборони при Посольстві Канади в Україні полковник Роберт Фостер, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Це вже другий літак Королівських Канадських Повітряних Сил, який прибув в Україну з військовою допомогою на борту. На цьому підтримка Канадою Збройних Сил України не припиниться. Перший прибув 4 лютого. Очікується, що ближчим часом буде виконано ще декілька рейсів.

НАШ ГРАД