Змінено всі протоколи реагування ДСНС

Змінено всі протоколи реагування ДСНС

Змінено всі протоколи реагування, починаючи від того, які мають бути бронежилети на наших рятувальниках ДСНС. Про це Глава МВС України Ігор Клименко заявив в ексклюзивному інтерв’ю Національному телемарафону «Єдині новини». 

росія змінила алгоритм ударів по Україні, по українській енергетиці і не завжди люди встигають зреагувати на систему оповіщення. Ворожі удари підступні в будь-який момент.

“Ми повністю передивилися інструкцію з використання сил ДСНС. Це стосується інженерної техніки, спеціальної техніки і наших рятувальників. Це просто реагування на виклики життя, на виклики цієї війни. Ми через свої помилки в перші місяці війни, через смерть наших колег, наших побратимів – виписуємо ці правила і продовжуємо сьогодні писати”, – зазначив Міністр.

Також Ігор Клименко наголосив під час інтерв’ю, що збільшено кількість рятувальників, які займаються висотними роботами. На початку цього року їх було 150, а нині – вже 500. Зокрема збільшено і підрозділи, які займаються ліквідацією наслідків на об’єктах нафтової та газової галузі.

ДСНС України також залучена до допомоги місцевим органам влади, щоб готувати другу і третю лінії оборони. Ігор Клименко розповів, що у державі зріс попит на інженерне обладнання, зокрема для фортифікацій. Зросла потреба і в використанні великих кранів за допомогою яких можна розбирати завали.

“Такі двохсот тонні крани працюють в Харкові. Специфічне обладнання, яке працює на висоті і дає можливість досить швидко різати залізобетонні й залізні балки, які впали та завалили, наприклад, якісь об’єкти критичної інфраструктури. Це треба робити швидко, щоб енергетики могли відновити діяльність того чи іншого об’єкту”, – наголосив очільник МВС.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад було озвучено, що ми запускаємо своє виробництво, де спільно з нашими міжнародними партнерами зможемо закривати потреби у техніці для ДСНС.

“Ці два роки ми брали у наших міжнародних партнерів техніку, за що їм дуже вдячні. Але зараз спільно з європейцями та японцями запускаємо своє виробництво, щоб стати тією країною, яка може інтелектуально і виробничо закривати ті проблеми, які перед нею стоять”, – підсумував Ігор Клименко.

НАШ ГРАД