За час війни в Україні загинуло 5100 мирних жителів

За час війни в Україні загинуло 5100 мирних жителів

Після нещодавнього ракетного удару по Вінниці, в центральній частині України, до ООН продовжують надходити повідомлення про обстріл житлової інфраструктури в інших регіонах країни. «У нас є поки що не підтверджені дані про те, що більше десяти мирних жителів загинули внаслідок обстрілу Дніпра 15 липня», – повідомив на брифінгу у вівторок офіційний представник ООН.
Дніпро прийняв і продовжує приймати багатьох із 6,3 мільйона внутрішньо переміщених осіб в Україні і залишається великим транзитним вузлом для людей, які поспішно залишають зони активних бойових дій. Партнери ООН на місцях повідомляють також про напади в Одеській, Донецькій та Харківській областях.

На сьогодні Моніторингова місія ООН з прав людини підтвердила загибель 5100 мирних жителів України, 346 з яких – діти. Реальна кількість жертв серед цивільного населення, ймовірно, набагато більша, зазначив офіційний представник ООН.

Організація Об’єднаних Націй вкрай стурбована зростаючим числом повідомлень про невиборчі удари по цивільній інфраструктурі в Україні. В ООН нагадують, що сторони конфлікту мають дотримуватися своїх зобов’язань щодо міжнародного гуманітарного права у сфері захисту мирного населення та громадянської інфраструктури в Україні.

Напередодні, як повідомили в ООН, під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш обговорив багатосторонні переговори, спрямовані на безперешкодний експорт українських продуктів харчування через Чорне море.

НАШ ГРАД