Законопроект «Про витрати на потреби національної оборони США у 2021 році»

Законопроект «Про витрати на потреби національної оборони США у 2021 році»

Мністерство закордонних справ України вітає схвалення 11 грудня Сенатом США та 8 грудня Палатою представників США законопроекту «Про витрати на потреби національної оборони США у 2021 році» (NDAA 2021), повідомляє Міністерство закордонних справ України

Положення цього документа передбачають, зокрема, виділення Україні значного пакета безпекової допомоги, у тому числі через збільшення доступних коштів для придбання летальних видів озброєння для потреб Збройних Сил України, а також посилення санкційного тиску для протидії підривній діяльності РФ.

Своїми рішеннями США вкотре засвідчують лідерство у підтримці України, її суверенітету і територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах.

Ми високо цінуємо міцну двопартійну та двопалатну підтримку України у США, готовність стратегічного партнера України продовжувати практичну допомогу нашій державі у зміцненні її обороноздатності в умовах триваючої російської агресії.

11 грудня 2020 року Сенат США переважною більшістю голосів (84-13) та 8 грудня 2020 року Палата представників Конгресу США (335-78) схвалили законопроект «Про витрати на потреби національної оборони США у 2021 році» (NDAA 2021). Документ передбачає виділення Україні на цілі безпекової допомоги у 2021 році за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні» 250 млн дол. США, у тому числі 75 млн дол. США на придбання для потреб ЗСУ летальних видів озброєння, що на 25 млн дол. США більше, ніж у 2020 році. Крім того, NDAA 2021 передбачає посилення санкцій проти будівництва «Північного потоку-2», зокрема розширення переліку послуг, що підпадають під дію санкцій США відповідно до закону «Про захист енергетичної безпеки Європи» 2019 року. Для набуття чинності, NDAA 2021 має бути підписаний Президентом США.