Закладено кошти на слухопротезування у дітей і дорослих

Закладено кошти на слухопротезування у дітей і дорослих

Витрати із закупівлі кохлеарних імплантів і мовних процесорів, необхідних для компенсації втрати у пацієнта слуху, а також оперативне втручання та лікування у стаціонарі фінансуються із державного бюджету. Про це наголосив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю для 24 каналу.

«Середня вартість одного згаданого імпланта сягає 750 тисяч, а мовного процесора – 285 тисяч гривень. Додатково до зазначених коштів виділяється близько 10 тисяч грн на витратні матеріали для оперативного втручання та медикаменти, які передбачені протоколом лікування. Отже, вартість лікування одного вуха пацієнта, яке фінансує держава, перевищує 750 тисяч гривень», ‒ повідомив Роман Єрмоличев.

«В Інституті отоларингології до 167 імплантів та мовних процесорів, які залишились із минулого року, за кошти державного бюджету придбано додатково ще 287 імплантів і 378 мовних процесорів. З них за 10 місяців цього року 229 встановлено дітям, і 49 дорослим», ‒ зазначив заступник Міністра.

Він наголосив на надзвичайній важливості вчасної діагностики порушень слуху, оскільки сучасні технології дозволяють зробити скринінг слуху навіть у немовлят. Адже, як зазначають фахівці, раннє оперативне втручання дозволить дитині швидше адаптуватись у соціумі.

«Наступного року ми заклали кошти на слухопротезування, аби і надалі стовідсотково забезпечувати потребу компенсації втрати слуху у дітей і дорослих. Переконаний, що фінальна версія бюджету-2021 дозволить надати допомогу кожному українцю, із порушеннями слуху і показаннями до оперативного втручання», ‒ розповів Роман Єрмоличев.

НАШ ГРАД